Namiesto toho, aby ste si kúpili sušené ovocie, ktoré môže byť dodané so značnou cenou a niekoľkými konzervačnými látkami, uvažujete o tom, že si vyrobíte svoj vlastný? So sušičom by sušenie vášho vlastného ovocia nebolo jednoduchšie a zaistilo, že v priebehu niekoľkých hodín nie sú k dispozícii žiadne chemické látky. Peachy horlivý? Tu je to, čo potrebujete vedieť.
zloženie:
4-5 obľúbených plodov (alebo hrsť malých plodov)
50 ml citrónovej šťavy
200 ml vody
Tu je niekoľko inšpirácií:
jablká
hrušky
čerešne
brusnice
jahody
ananás
mango
banán
kiwi
Čerstvé ovocie pre dehydratáciu
Pridané doplnky:
škorica
Šumivé víno
vybavenie:
Mellerware Biltong King a sušička potravín
mandolína
nože
Škrabka na zemiaky
miska
Doska na krájanie
Odmerky
metóda:
- Rez ovocie na približne 5-8 mm hrubé plátky. Môžete hrať s tvarmi a veľkosťami pre rôzne textúry a šťavnatosť – tenšie plátky zaschnú viac ako hrubé kúsky. Uistite sa, že odstrániť jadrá, šupky a jadierok – tieto ochutnať tvrdé a horké raz sušené.
TIP: Plátky jabĺk fungujú nádherne, keď sú narezané na približne 2 mm plátky. Mango sa pri krájaní na 10 mm rezy zobrazujú v zŕn. Jahody fungujú dobre len nakrájané na polovicu.
Optimálna dehydratačná hrúbka pre sušené ovocie
- Ošetrenie ovocia, ako sú banány a jablká namáčaním je v roztoku citrón-voda na pár minút, pretože to zastaví ich hnedé. Jednoducho premiešajte 1 diel citrónovej šťavy na 4 diely vody.
roztok na sušenie ovocia
- Ak idete von – teraz je čas posypať škorica alebo iné chutné korenie.
- Umiestnite ovocné rezy na poličky a vložte žiarovku so 40 wattmi.
- V závislosti od ovocia a hrúbky nechajte ovocie schnúť, mohlo by to trvať 6 až 3 dni. Keď sa robí vaše ovocie, mali by ste byť schopní stlačiť to a tam by nemala byť vlhkosť.
Sušené ovocie raňajky
Je to tak jednoduché, ľudia. V žiadnom momente vôbec nepôjdeš o banány pre svoju novo nájdenú slobodu sušeného ovocia.