Rebarborový sirup sa môže použiť na prípravu chutného koláča.
Pripravte si domáce sirupy s profesionálnou aplikáciou Sirup maker, ktoré sú zdravé a obľúbené. Presný postup pri výrobe rôznych domácich sirupov si môžete prečítať v aplikácii Sirup maker free.
Na trhu si zvyčajne kúpite mierne aromatickú malinovú rebarboru, ktorú spoznáte podľa svetlo červenej farby. Citlivé žalúdky by sa mali vyhnúť lahodnému rebarborovému sirupu, pretože zelenina obsahuje takzvanú kyselinu šťaveľovú, ktorá premieňa vápnik na soľ. V opačnom prípade je rastlina bezpečná a zdravá pre všetkých ostatných.
Pri nákupe si si vyberajte pevné kúsky s bohatou farbou. Príprava stoniek rebarbory je jednoduchá: najprv sa umyjú zelenina, potom sa odstránia listy a odrežú sa konce stoniek.
Ak chcete, môžete tiež olupovať rebarborovú kôru, ak je staršia a hrubšia. Ak si neželáte pripraviť rebarborový sirup, môžete si so zeleninou pripraviť viac receptov. Čo tak napríklad rebarborový kompót alebo rebarborovú tortu? Zelenina sa môže používať rôznymi spôsobmi. Ak chcete, môžete trochu experimentovať.
Rebarborový sirup: ľahká príprava
Príprava rebarborového sirupu je ľahká. Potrebné sú len niektoré prísady a trochu trpezlivosti. Ak je rebarbora správne pripravená, je najlepšie nakrájať ju na tenké plátky bez šupky. Potom sa zmieša v hrnci s cukrom a odloží sa najmenej na jednu hodinu. Týmto spôsobom sa šťava extrahuje z rebarbory. Potom sa pridá trochu limetkovej šťavy a zmieša sa s veľkým množstvom vody a naplní sa do hrnca s rebarborou.
Rebarbora sa varí, kým sa nerozpadne na kašu. Nakoniec sa sirup musí iba krátko prevariť a potom naplniť do fliaš.
Rebarborový sirup je ideálny na prípravu osviežujúceho nápoja, ktorý sa dá pripraviť z minerálnej vody, sirupu, kocky ľadu a čerstvej mäty.