Dnes je príležitosť naštartovať niektoré nové návyky, ktoré sa môžu len držať. Postupne, začnete vidieť rozdiel v tom, ako sa cítite a vyzeráte. Konzumácia zdravých potravín nie je len niečo, čo robiť na národnom zdravom jedle; je to niečo, čo môžete robiť každý deň. A ak vykĺznete, potom zajtra začnete. Každý deň je nová príležitosť.
“Prijatie zdravého správania – či už ide o rastúcu fyzickú aktivitu alebo o zdravšiu výživu – je o jeden deň naraz. “Ak venujete jeden deň zdravému jedlu, budete vedieť, že to môžete urobiť znova a naučiť sa ho vychutnať!”
Tieto malé kroky môžu viesť k väčším výnosom.
“Z výskumu vieme, že vystavenie sa zdravým potravinám znamená, že v priebehu času rozviniete preferenciu tohto jedla. Napríklad, akonáhle si zvyknete jesť potraviny s nižším obsahom sodíka, zistíte, že potraviny, ktoré ste konzumovali, chutia veľmi slané, “povedal Johnson. “Prijatím zdravšej stravy nielen pridáte roky do svojho života, ale zlepšíte kvalitu rokov, ktoré máte.”
Ak bojujete s vašou hmotnosťou, pokúste sa vyzdvihnúť tempo produkcie. “Dosiahnutie zdravej hmotnosti je nevyhnutné pre dobré životné podmienky,” povedal Johnson. “Pridávanie potravín bohatých na vlákninu a nízkokalorické potraviny, ako je ovocie, zelenina a celé zrná vám pomôže cítiť spokojnosť s menej kalórií.”
Tu je niekoľko tipov, ktoré môžete vyskúšať tento mesiac a po celý rok:
Spomaliť na sodík: Američania jedia viac ako dvojnásobok denného množstva sodíka. Príliš veľké množstvo sodíka zvyšuje riziko srdcových ochorení, mozgovej príhody a iných zdravotných problémov, ale tento prebytok nie je len zo solenia pri stole. Američania získavajú väčšinu svojho sodíka – 77% – zo spracovaných potravín. Ak si vyberiete tieto potraviny, porovnajte štítky a vyhľadajte verzie s nižším obsahom sodíka.
Hromada ovocia a zeleniny: Vyberte si všetky druhy ovocia a zeleniny – čerstvé, mrazené, konzervované, šťavnaté a sušené. Ovocie a zelenina obsahujú vitamíny, minerály a iné živiny. Pozrite sa na ovocie a zeleninu mnohých rôznych farieb. Potom skúste “zdravé suté” pomocou malého množstva tekutiny na varenie zeleniny. Potrebujete rýchlu, zdravú týždennú večeru? Vyskúšajte šalát. chutné recepty nabité takými predmetmi ako tofu, brokolica, huby a oveľa viac.
Získajte hubené tuky: Naučte sa nahradiť dobré tuky (mono a polynenasýtené tuky) za zlé tuky (nasýtené a trans-tuky). Napríklad vyskúšajte kávový olej alebo olivový olej namiesto masla. Vyberajte chudé mäso, hydinu bez kože a ryby namiesto tučších kusov mäsa. Vychutnajte si srdce zdravé tuky s mierou a pamätajte na tento tip: 1 čajová lyžička sa rovná 1 porcie.
Varenie doma. Varenie doma nie je len skvelý spôsob, ako sa uistiť, že zložky sú zdravé, ale porcie sú správne. Pokúste sa použiť menšiu šalátovú dosku namiesto veľkej jedálenskej dosky.