Leto by nebolo úplné bez toho, aby ste vypálili gril. Nielen, že grilovanie pomáha nám poraziť teplo v kuchyni, ale tiež dáva jedlo dymovú arómu a chuť, ktorá je úplne uspokojivá. Či už ste prvýkrát stúpali pred grilom, alebo ste skúsený profesionál, tieto tipy vám prinesú leto lepšieho grilovania.
1. Na spustenie grilu na drevené uhlie použite komínový štartér.
Bez ohľadu na to, či si ich kúpite alebo vyhotovujete, komínový štartér vytvára pekné, horúce uhlie – nie je potrebná žiadna ľahšia tekutina. Je to užitočný nástroj na to, aby ste sa mohli venovať aj plným a malým grilom.
Získajte rýchly grilovací tip: Použite komín na drevené uhlie!
2. Pred grilovaním popečte klobásy.
Pri varení čerstvých párkov si ich najskôr počkajte, až ich pridáte do grilu. Tento extra krok zaručuje dokonca aj varenie, s jemným, šťavnatým centrom a správnym množstvom pšenice na vonkajšej strane.
Viac informácií o tejto technike: Inteligentný tip pre dobré grilované klobásy
3. Otvorte veko grilu pre rýchle varenie.
Veko otvorené alebo zatvorené? To je ako neustála otázka zakaždým, keď zapálíme gril. Zdá sa, že odpoveď závisí od toho, čo varenie. Dobrým pravidlom je udržať veko otvorené pri varení tenkých kusov rýb a mäsa (burgery, steaky a kuracie prsia), ktoré využívajú rýchly čas na varenie a uzatvorené pre veľké, hrubé kusy, ako celé kurča alebo bravčové mäso bábika.
Získajte viac priestoru Intel: Aký je rozdiel medzi otvorením alebo zatvorením grilu?
4. Objať vlákna pre najlepšie kebaby.
Kľúčom k dobrým kebabom je zabezpečiť, aby všetko zostalo na špízach. Namiesto toho, aby ste nakrátko nakrájali tenké plátky mäsa, rýb a vegetariánov, nakrájajte ich cez špíz na viacerých miestach.
Prečítajte si viac Kebab tipy: 5 tipov pre šikovné jedlá pre gril
5. Často opakujte steak.
Pravdepodobne ste počuli, že mäso by nemalo byť zmätené, akonáhle je na grile, ale po zhnednutí každej strane steaku, mäso často mrkat je lístok na zaručenie rovnomerného varenia.
Získajte recept: Ako grilovať perfektný steak
6. Flip burgers iba raz.
Na rozdiel od steakov, ktoré využívajú časté otáčanie, sú hamburgery práve naopak. Tieto mäsité šupky sú najlepšie s minimálnou manipuláciou. Pre super-tendenciu výsledky, držať s preklopením len raz.
Získajte recept: Ako gril skutočne šťavnaté Burgers
7. Pred grilovaním nakrájajte zeleninu na kolieska a pásy.
Kľúčom k úspechu pri grilovaní zeleniny je správne rezanie. Zatiaľ čo kúsky sú skvelé na pečenie, grilovanie je o povrchu. Pre rýchlejšie a rovnomernejšie grilovanie nakrájajte zeleninu na dlhé prúžky alebo kolá.