Lifestyle

Plnené papriky s receptom na mleté ​​mäso

Plnené papriky s ryžou a mletým mäsom chutia vydatne a sú dobrým spôsobom na spracovanie sezónnych paprík. Pôvodný recept pochádza z Maďarska a balkánskej kuchyne. Je však tiež súčasťou tradičnej kuchyne v Rakúsku.

Tradičný variant receptúry pozostáva z papriky, húb, šunky a rizota. K dispozícii je tiež jemná paradajková omáčka. S mletým mäsom chutí ešte lepšie, pretože jedlo je potom srdečnejšie a intenzívnejšie.

zloženie:
6 veľkých paprík (červená a žltá)
2 cibule
1 kg zmesi mletého mäsa
2 lyžice paradajkovej pasty
400 g ryže
200 ml bieleho vína
500 g šťouchaných paradajok
400 ml rastlinného bujónu
soľ
korenie
Paprika prášok
olej
petržlen
pažítka
možno syr
príprava:
Ošúpajte a nakrájajte na kocky. Jemne nakrájajte cesnak, pažítku a petržlenovú vňať. Olej zohrejte a cibuľu opražte až do priesvitnosti. Pridajte cesnak a mleté ​​mäso a dôkladne rozložte drevenou lyžičkou. Nemali by sa vytvárať zhluky mäsa, ale rovnomerná hmotnosť. Akonáhle je mleté ​​mäso vyprážané zo všetkých strán, ochutíme bielym vínom. Pečieme päť minút. Pridajte ryžu a paradajkovú pastu a pár minút opražte. Pridajte asi 2/3 vylúhovaných paradajok a vývaru a dusíme 20 minút.

Umyte papriku, odstráňte veko a odstráňte semená. Nalejte hotovú mletú zmes do papriky a rovnomerne ju rozdeľte. Papriky vopred vložte do pekáča. Zvyšok prelievaných paradajok ochutíme soľou a paprikou a pridáme ich do formy tak, aby dno bolo dobre zakryté. Na papriku posypte pažítkou a petržlenom. Dôkladne prikryte hliníkovou fóliou a pečte pri teplote 170 ° C s cirkulujúcim vzduchom asi 60 minút. Hliníkovú fóliu odstráňte desať minút pred koncom doby prípravy. Ak chcete, môžete po odstránení filmu pridať k naplneným paprikám nejaký syr.

Mohlo by sa vám tiež páčiť...