Pamäť je dosť veľká vec! Či sa chcete pripraviť na skúšky, alebo jednoducho chcete prekonať každého na stretnutí na pracovisku, vždy vám pomôže dobre pamäť. Svet sa stal všetkým digitálnym, ale základný inštinkt, ako je pamäť, je stále jednou z najvýznamnejších ľudských vlastností, ktoré nám pomáhajú v každodennom živote. Všetci máme radi alebo závidia, že jedna osoba v triede alebo v kancelárii, ktorá si pamätá všetko. Narodeniny, výročia, miesta konania, incidenty – myseľ tejto osoby nekĺzne na čokoľvek! Hádajte, čo vy, môžete byť ako on. Takže tu je niekoľko potravín, ktoré vám môžu pomôcť zvýšiť pamäť; odporúčame, aby ste si chytil svoj zápisník už vtedy, keď máte tendenciu zabudnúť.
pamäť 620×350
Dobrá pamäť pomáha pri každodenných aktivitách
ryby:
Urobte všetky vtipy o Bengálise a ich láske k rybám, ale nemôžete poprieť fakt, že to vyriešili predtým ako väčšina z nás. Jedenie rýb je dobré pre váš mozog! Ryby ako losos, pstruhy, makrely, sardinky a kipry sú nabité omega 3 mastnými kyselinami, ktoré pomáhajú mozgu budovať nervové bunky a zlepšovať učenie a pamäť. Sú tiež známe, že znižujú riziko problémov s duševným zdravím, ako je Alzheimerova choroba.
Ale pravdepodobne sa zaujímate, že Omega 3 sa môže spotrebovať aj z iných zdrojov. Čo je tak zvláštne o macchi? Tu je odpoveď – Ryby (najmä losos, pstruh a iné uvedené vyššie) obsahujú aktívne množstvo EPA a DHA, ktoré vám pomôžu vybudovať si mozog. V skutočnosti nielen pamäť, ale dobrý príjem aktívneho DHA z rýb tiež pomáha zvládnuť stres a pomáha produkovať serotonín, hormón, o ktorom je známe, že vyvoláva pocit pokoja a pokoja.
zdravie rýbListina je skvelým zdrojom omega 3 mastných kyselín.
Listová a zelená zelenina:
Vždy si nenájdete zeleninu na tanieri? Odporúčame vám, aby ste s tým začali pokoj, pretože ich budete potrebovať, ak chcete zlepšiť svoju pamäť. Krivnatá zelenina ako brokolica, kapusta, špenát, kapusta atď. Sú nabité vitamínom A a K, ktoré spomaľujú zápal a pomáhajú pri lepšej pamäti. Podľa výskumu Federácie amerických spoločností pre experimentálnu biológiu; pomáhajú spomaliť kognitívny pokles kvôli prítomnosti vitamínu K, beta-karoténu, folátu a luteínu.
zelená zeleninaZelená a listová zelenina spomaľuje kognitívny pokles
Celé zrniečka:
Potrebujete energiu, aby vaše orgány fungovali. Váš mozog nie je iný! Trvalé a primerané množstvo energie pomáha získať viac pozornosti a spracovávať viac informácií. Hnedé celozrnné cereálie, obilný chlieb, ryža a cestoviny sú to, čo by ste si mali zvoliť, ak chcete zvýšiť svoju pamäť. Výskumníci z Columbia University Medical Center v New Yorku ukazujú, že celé zrná môžu byť spojené s nižším rizikom mierneho kognitívneho poškodenia, ktoré môže viesť k Alzheimerovej chorobe. Znižujú tiež zápal.
rýžeJeho zrná môžu byť spojené s nižším rizikom mierneho kognitívneho poškodenia
vajcia:
Pamätajte si, keď Dara Singh hovorila: “Pondelok nedeľa, Roj kahoo aande”? Ak si nepamätáte, potom ste pravdepodobne neposlúchli jeho poradenstvo! Vajcia sú dobrým zdrojom niekoľkých živín spojených s zdravím mozgu, menovite vitamínom B6 a B12, folátom a cholínom. Vitamín B a kyselina listová pomáhajú spomaliť progresiu mentálnej degradácie u starších pacientov a tiež ich nedostatok súvisia s depresiou. Spomenúť tiež; Cholín hrá dôležitú úlohu pri zvyšovaní pamäti. Pomáha telu pri výrobe acetylcholínu, neurotransmiteru, ktorý riadi dobrú náladu a pamäť.
vajíčka
Vajcia sú dobrým zdrojom viacerých živín spojených s zdravím mozgu
Tmavá čokoláda:
Ten už si chytil oči.
Horká čokoláda a kakaový prášok sú naplnené pamäťovými látkami, ako sú flavonoidy, kofeín a antioxidanty. Tmavé čokolády zvyšujú pamäť a pomáhajú spomaleniu duševných problémov súvisiacich s vekom. Čokolády sú tiež legitímne posilňovače nálady. Pozdravte dobrú náladu teraz!
horká čokoláda Hnedá čokoláda a kakaový prášok sú naplnené pamäťovými látkami
orechy:
“Vlašské orechy vám pomôžu zvýšiť vašu pamäť” – musíte to počuť tisíckrát. No, je to pravda a existuje dostatok vedeckých dôkazov, ktoré by naznačovali to isté! Štúdia publikovaná v časopise American Journal of Epidemiology zhŕňa, že dobré množstvo vitamínu E pomáha predchádzať kognitívnemu poklesu ochranou bunkových membrán pred poškodením voľnými radikálmi. A zoberte divoký odhad, čo je dobrý zdroj vitamínu E? Orechy.