prísady
4 stredne veľké sladké zemiaky
5 lyžíc svetlohnedého cukru
1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
1/4 čajovej lyžičky mletého mušle
Pinch kajenskej korenie
1/2 nespáleného masla
Rastlinný olej, na mazanie pekáča
Soľ a čerstvo mletý čierny korenie
1/2 šálky nakrájaných pekanov
metóda
Predhrievajte rúru na 190 ° C.
Ľahko vyčistite sladké zemiaky pod studenou tečúcou vodou. Umiestnite zemiaky na pekáč a pečte, až kým nebudete jemné, 1 hodinu a 15 minút. Odstráňte z rúry a nechajte zemiaky trochu vychladnúť predtým, než odsekáte hornú tretinu zemiakov pozdĺžne. Zlikvidujte mäso pomocou veľkej lyžice (ponechajte dostatočne na základni tak, aby si pokožka udržala svoj tvar) a rezervujte základy.
Pridajte dužinu zemiakov, 2 polievkové lyžice cukru, škorice, muškátového orieška, kajenského korenia a masla do kuchynského robota. Procesujte, kým sa ingrediencie úplne nezmiešajú a čisté hladké pyré. Ochutnajte soľou a korením. Zmrznite pekáč s malým množstvom oleja. Podložky na báze zemiakov položte na stojan a naplňte zmes.
Zvyšné 3 lyžice cukru a pekanov skombinujte v malej miske. Posypte hornou časť každého vypchatého sladkého zemiaka s cukrovou pekanovou polevou. Pečieme 10 minút. Dokončite zemiaky pod brojlerom na hornú hnedú, 1 minútu, ak je to žiaduce.