Bývanie

Sprievodca nákupom kuchynského hrnca

Komplexný sprievodca, ktorý vám poskytne všetky informácie, ktoré potrebujete k nákupu riadu.
Začíname
Veľký riad je jedným z najlepších investícií, ktoré môžete urobiť, ale existuje toľko možností výberu a výber správneho produktu môže byť ťažké. Prvá vec, ktorú by ste mali určiť, je, aký druh varenia chcete robiť, koľko ľudí máte najpravdepodobnejšie na varenie a vašu úroveň odbornosti. Mali by ste si vybrať výber základných kusov najprv a potom pridať špeciálne panvice, ktoré si prajete.
Občerstvenie v obchode
späť na začiatok
Typy riadu
Prvá vec, ktorú by ste mali hľadať pri hľadaní nového riadu, sú rôzne typy kusov, ktoré sú k dispozícii. Ak ste začiatočník, budete s najväčšou pravdepodobnosťou potrebovať efektívne a nákladovo efektívne riešenia vašich potrieb. Takže začnime so základmi, pri výbere nového riadu sú štyri hlavné kúsky, ktoré treba zvážiť: zásobník, panvica, panvica a v neposlednom rade aj hrniec.

Stock Pot
stockpot
Zásobník je veľký hlboký hrniec s plochým dnom. Používa sa na varenie tekutých potravín, ktoré nemusia byť extrémne blízko zdroja tepla. Zásobníky nechajte sýtať alebo hnedú a potom pridajte kvapaliny pri skladovaní, polievkach alebo dusených. Ich vysoké profily sú skvelé na udržanie cestovín ponorených počas varu. Tento konkrétny hrniec je dodávaný v rôznych veľkostiach a je rozumné pamätať na to, že pri viacerých veľkostiach sa hodí, keď je potrebné variť pre malú alebo veľkú skupinu.

Obchodné hrnce
Fry Pan / Skillet
Panvica
Fry Pan alebo Skillet je základným krmivom v kuchyni. Tieto panvice sú navrhnuté s plochým dnom a zaoblenými stranami, čo z nich robí ideálne na rýchle varenie oleja za veľmi vysokého tepla. Fry panvice a skillety sa dodávajú v rôznych veľkostiach, avšak zvyčajne sa vyprážané panvice a skillety nenachádzajú s vekom.

Shop Fry Panels
Liatina Skillet
Liatina Skillet
Ďalšou formou skilletov sú liatiny Skillets. Litinové sklíčka sú podobné vyprážkam, ale hlavným rozdielom je starostlivosť a materiál, z ktorého sú vyrobené. Keďže tieto skillety sú vyrobené z liatiny, môžu byť dosť ťažké. Najlepšia rada, ak ste ešte nikdy nepoužili panvicu, by bola prísť a držať panvicu pred zakúpením. Pri výbere liatinovej panvici, uistite sa, že je predzosklené. Problém s skillety, ktoré nie sú vopred ochutený, je, že potraviny sa na ňu budú držať. Na správnu údržbu a čistenie liatinovej panvici dodržiavajte nižšie uvedené pokyny.

Obchodné liatiny Skillets
Sauté Pan
Sauté Pan
Panvica Sauté Pan je určená na prípravu šunky, čo znamená, že je možné vyprážať jedlo a pohybovať sa rýchlo v panve, a to všetko pokrytá vekom. Sauté panvice sa podobajú na vyprážané panvice, pokiaľ ide o dizajn, majú tiež ploché dno, avšak hlavný rozdiel medzi smaženými a sutými panvicami spočíva v tom, že namiesto zaoblených strán sú suté panvice rovné. Keďže sú hlbšie ako panvica, suté panvice sa môžu používať na viacnásobné použitie ako aj na sýtenie. Niektoré z týchto spôsobov použitia sú hlboké vyprážanie, rozmazávanie a príprava niektorých omáčok, ako je marinara.

Shop Sauté Panvice
Omáčky Pan
Omáčky Pan
Panvica má zaoblené dno a vysoké, rovné strany. To znamená, že sú veľmi všestranným výberom riadu a môžu byť použité pri výrobe všetkých druhov omáčok a polievok. Tieto panvice je možné použiť s viečkom alebo bez neho na ovládanie odparovania, čo je dôvod, prečo sú omáčky v každom kuchyni. Panvica na omáku je ideálna aj na mnohé iné účely – od opätovného zohrievania zvyškov a prípravy obilia až po varenie vajec alebo rezancov.

Mohlo by sa vám tiež páčiť...