„Aj by som si dala niečo sladké, ale bojím sa, že priberiem,“ pomyslela si každá žena aspoň jedenkrát v živote. Nie je však sladké ako sladké. Je tu stále dosť zdravých ingrediencií na to, aby ste si dopriali chutnú a zdravú pochúťku. Ako bonus vám tieto recepty navyše ani nezaberú veľa času.
- Čokoládové koláčiky s ovsenými vločkami
Zložené z banánov, ovsených vločiek a bez pridaného cukru, čokoládové ovsené vločky predstavujú rýchly a maškrtný recept, na ktorom si pochutnáte. Pokiaľ vám nebude stačiť jedna porcia, ďalšiu si spravíte expresne rýchlo.
Ingrediencie:
- 2 stredne veľké zrelé banány, roztlačené na kašu
- 1 šálka jemných ovsených vločiek
- ¼ šálky čokoládových lupienok
Postup:
- Zohrejte trúbu na 180 stupňov Celzia.
- V miske zmiešajte banány, ovsené vločky a čokoládové lupienky.
- Vyformujte zmes do tvaru a vložte na plech na pečenie, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.
- Dajte piecť na 15 minút. A je to!
Ovsené tyčinky s ďatľami
Táto maškrta si na rozdiel od čokoládových koláčikov nevyžaduje ani pečenie. Iba s dvomi ingredienciami, tento recept ponúka chutnú, nutričnú a vlákninovo výživnú pochúťku.
Ingrediencie:
- ovsené vločky
- Medjool datle
Postup:
- Zmiešajte vodu a datle v mixéri, pokým sa nevytvorí hustá zmes. Mala by mať konzistenciu ako hustý džem.
- Pridajte ovsené vločky, opäť spustite mixér, až dovtedy, kým sa vločky nezmiešajú.
- Obsah mixéra vylejte najlepšie do sklenenej misy na pečenie, upravte tak, aby vyplnila celú misu do polovičnej výšky. Takto upravenú nechajte zmes vychladnúť.
- Akonáhle sú tyčinky vychladnuté a pevné, nakrájajte a podávajte. Mňam!
https://www.youtube.com/watch?v=X2yaPqm8LC0
Banánové lievance
Niekedy je skrátka ťažké nájsť dosť času na zdravé raňajky. Preto je tento recept iba s tromi ingredienciami perfektnou voľbou pre každú z vás, ktorá má ráno naponáhlo. Kombinácia vajec a banánov vám poskytne bielkoviny a draslík na chutné odštartovanie dňa.
Ingrediencie:
- 1 veľký banán
- 2 vajíčka
- 2 čajové lyžičky celozrnnej múky
Inštrukcie:
- Rozbite vajíčka do jednej misky a poriadne ich premiešajte.
- V druhej miske roztlačte banán na kašu.
- Zmiešajte obsah dvoch misiek do jednej. Nasypte 2 čajové lyžičky celozrnnej múky. Pomocou ručného mixéra poriadne prešľahajte obsah misky, až kým nebude vidno ani malé kúsky banánov.
- Vložte na panvicu a začnite ohrievať na strednom stupni. Dávajte si pozor, aby sa vám lievance nepripiekli. Po 30-60 sekundách (podľa toho na akom stupni pečiete), prehoďte z jednej strany na druhú. Dobrú chuť!
https://www.youtube.com/watch?v=UNDei0Lo2dg